harton shpinës

BACKPACK2

Një Backpacks në vjeshtë të përgjithshme në një nga katër kategori: frameless, kornizë e jashtme, kornizë e brendshme, dhe bodypack. Një kornizë paketë, kur janë të pranishme, shërben për të mbështetur paketë dhe për të shpërndarë peshën e përmbajtjes së saj në të gjithë trupin mënyrë më të përshtatshme, duke transferuar më të madhe të peshës për hips dhe këmbët. Shumica e peshës për këtë arsye është marrë off supet, duke reduktuar mundësinë e lëndimit nga presioni rrip sup (shumë backpacks pajisura vetëm me supet mund të ndikojnë në sjellje e një personi që mbante më shumë se 14 kg (30 lbs)), si edhe si më pak kufizuese e varg e sipërme të trupit e levizjes. Shumica backpacks janë të aftë për të qenë të mbyllura ose me një mekanizëm shtrëngoj, një zinxhir, ose një tip të thatë-qese mbylljes pse disa modele të përdorni një drawstring pajisur me një bllokohet kurrizit për ndarje kryesore.

A është një bodypack çantë shpine pajisur me një ose më shumë xhepa që janë pezulluar në gjoksin mbajtës së dhe ngarkuar në mënyrë të tillë që ngarkesa në para dhe ngarkesa në shpinë janë të afërt me të barabartë. Pjesa më e madhe e ngarkesës në një bodypack kryhet nga hips. ideal Sistemi i ngarkesës bartëse nuk duhet të shqetësojnë sjellje natyrale, bilanc të vjetërohet dhe manovrimit. Ngarkesa duhet të jenë të shpërndara mbi strukturën skeletore në një mënyrë edhe, dhe nuk duhet të prodhojnë forcat pabalancuara në trup.

frameless

e thjeshta çantë shpine Dizajni është një qese bashkangjitur në një sërë supet. pako të tilla janë përdorur për transportin e përgjithshëm të mallrave, dhe kanë kapacitet të ndryshueshme. Harton thjeshta përbëhet nga një xhep kryesore. Kjo mund të kombinohet me rrip i trashë pëlhure ose kordone shiritat, ndërsa modelet më të sofistikuara të shtuar xhepat shtesë, shiritat bel, shiritat gjoks, shiritat mbushur sup, mbështet mbushur, dhe materiale ndonjëherë reflektuese për sigurinë e shtuar gjatë natës. Këto pako janë prodhuar në përgjithësi inexpensively.

Disa pako në natyrë, sidomos ato që shiten për rritjen e ditë, backpacking ultralight dhe alpinizëm janë nganjëherë frameless si.

Siguria e disa nga harton e këtyre backpacks janë kritikuar nga NHS në Mbretërinë e Bashkuar, shumë harton qese të konsiderohen "të pasigurt" për fëmijët.

pako e jashtme kornizë

pako e jashtme kornizë janë projektuar për të kryer ngarkesa të rënda (> 20 kg ose 40 lb), duke i dhënë të vjetërohet më shumë mbështetje dhe mbrojtje dhe më të mirë të shpërndarjes peshë se një të thjeshtë, frameless ngjitur qese. Korniza druri pack janë përdorur për shekuj në mbarë botën. Otzi Iceman mund të ketë përdorur një në bakri Mosha Alpine Itali,[2][3] edhe pse disa arkeologët besojnë kornizë gjetur me trup ishte pjesë e një snowshoe. pako të tilla janë të zakonshme në ushtarake dhe alpinizëm aplikimeve;[4] Versione metalike parë u shfaq në mesin e shekullit të 20-të.

Korniza e një paketë të jashtëm kornizë është bërë në mënyrë tipike nga alumini, aliazh të tjera metalike të lehta, dhe kohët e fundit përforcuar polimere sintetike apo plastike dhe është e pajisur me një sistem të shiritat dhe tyl tautly-shtrirë i cili nuk lejon kontaktin midis kornizë metalike dhe mbrapa përdoruesit. Përveç rehati, ky "stand-off" siguron dobi shtesë të krijimit qarkullimin e ajrit në mes të kuadrit dhe mbrapa mbajtës së. Për këtë arsye, paketat kornizë e jashtme janë në përgjithësi konsiderohet të jetë një "load pije freskuese" se planet e brendshme kornizë. Paketa e jashtme kornizë: një pjesë për "thes" pëlhurë e cila është zakonisht më të vogla se ajo e paketave të brendshme kornizë, por kanë ekspozuar pjesë kornizë mbi dhe nën thes për të akomoduar shtojcën e sendeve të mëdha. Përveç kësaj, thes shpesh mund të hiqet në tërësi, duke i lejuar përdoruesit të rregulloje konfigurimin e ngarkesës së tij, ose për të transportuar një ngarkesë jo-konvencionale të tilla si një kafshë lojë quartered. pako ushtarake janë planet shpesh jashtme kornizë për shkak të aftësisë së tyre për të kryer ngarkesa e forma të ndryshme, madhësi dhe peshat

pako kornizë e brendshme

Kornizë brendshme çantë shpine is a recent innovation, invented in 1967 by Greg Lowe, who went on to found Lowe Alpine and Lowepro, companies specializing in backpacks and other forms of carrying bags for various equipment. An internal-frame pack has a large fabric section around an internal frame composed of strips of either aluminum, titanium or plastic, sometimes with additional metal stays to reinforce the frame. A complex series of straps works with the frame to distribute the weight and hold it in place. The internal frame permits the pack to fit closely to the wearer’s back and minimizes shifting of the load, which is desirable when participating in activities that involve upper-body movement such as scrambling over rocky surfaces and skiing. However, the tight fit reduces ventilation, so these type of packs tend to be more sweaty than external frame packs. The internal construction also allows for a large storage compartment; a few lash points (including webbing loops and straps for sleeping bags and other large items) may be present, but as the frame is completely integrated, it is difficult to securely lash larger and heavier items which do not fit inside the compartment to the outside of the pack. Internal frame packs originally suffered from smaller load capacity and less comfortable fit during steady walking, but newer models have improved greatly in these respects. In addition, because of their snug fit, the improved internal frame models have largely replaced external frame backpacks for many activities.

sportiv

Sport dhe backpacks hydration janë më të vogla me një profil më të ngushtë për trupin, shiritat gjera dhe mund të vijë me fshikëzat e ujit dhe rripa hip për drejtimin, çiklizëm apo hiking. Camelbak është një kompani e tillë më i njohur për paketë hydration e saj. Drejtimin paketat hydration janë më të vogla dhe më të lehtë, shumë më pak se 2 litra dhe më në gjashtë litra. Ata ulen të ulët në shpinë. shiritat compression të gjithë në krye të trupit tuaj janë të zakonshme siç janë rripa hip. Cycling hydration paketat janë gjashtë deri në dhjetë litra ulur të lartë në shpinë. shiritat compression të gjithë trupit nuk janë të nevojshme edhe pse pesha ende duhet të relativisht të ulët pozicionuar. Edhe pse daypacks janë të vogla mesatarisht dhjetë deri tridhjetë litra, të gjithë Trekking dhe Hiking paketat hydration janë përgjithësisht më i madh dhe më i rëndë. Tridhjetë e pesë deri në gjashtëdhjetë e pesë litra dhe më lart janë të zakonshme. shiritat compression në të gjithë trupin dhe supet, si dhe rripa hip janë të nevojshme.


Ora Post: Apr-23-2016