Dita Kombëtare e Republikës Popullore të Kinës

OKdK_150805053729_1

Dita Kombëtare e Republikës Popullore të Kinës(Chinese: 国庆节; Pinyin:Guoqing jie) Është festë publike në Republikën Popullore të Kinës për të festuar ditën e tyre kombëtare, dhe festohet çdo vit më 1 tetor.

PRC u themelua më 1 tetor 1949, me një ceremoni në sheshin Tiananmen. Një gjë duhet të theksohet është se PRC nuk u themelua në atë ditë, por më 21 shtator 1949. Qeveria i Popullit Qendrore kaluarRezoluta në Ditën Kombëtare të Republikës Popullore të Kinësmë 2 dhjetor 1949, dhe deklaroi qe 1 tetori është Dita Kombëtare.

Dita Kombëtare shënon fillimin e vetëm një prej Javëve Artë në PRC. Megjithatë, ka pasur disa polemika e fundit mbi nëse Weeks Artë duhet të mbahen.

Dita Kombëtare festohet në të gjithë territorin e Kinës, Hong Kong, Macau dhe me një shumëllojshmëri të festimeve qeveritare të organizuar, duke përfshirë fishekzjarre dhe koncerte. vendet publike, të tilla si sheshin Tiananmen në Pekin, janë të dekoruara në një temë festive. Portrete të udhëheqësve të nderuar, të tilla si Mao Ce Dunit, janë shfaqur publikisht.

B & G do të mbyllë zyrën e gjatë 1 thes me 5 tetor, nëse ka ndonjë gjë urgjente ju lutem na kontaktoni me e-mail: info@bng-intl.com


Ora Post: Sep-27-2016