Çfarë është një shpinës?

çantë shpine

A çantë shpine - I quajtur edhe bookbag, kitbag, çantë shpine, çantë shpine, paketë, ose sackpack - është, në formën e tij më të thjeshtë, një thes leckë ushtruar dikujt mbrapa dhe të siguruar me dy shiritat që shkojnë mbi supet, por mund të ketë variacione. Llojet e lehtë të backpacks janë të veshur ndonjëherë në vetëm një rrip sup.

Backpacks janë përdorur zakonisht nga Alpinistët dhe studentët, dhe shpesh janë të preferuar për handbags për mbante ngarkesa të rënda ose kryerjen e çdo lloj të pajisjeve, për shkak të kapacitetit të kufizuar për të kryer peshave të rënda për periudha të gjata kohore në duar.

backpacks mëdha, të përdorura për të kryer ngarkesa mbi 10 kg (22 lbs), si dhe sportive më të vogla backpacks (p.sh. drejtimin, çiklizmit, hiking dhe hydration), zakonisht të shkarkoj pjesën më të madhe (deri në rreth 90%) të peshës së tyre onto hip mbushur rripa, duke e lënë shiritat sup, kryesisht për stabilizimin e ngarkesës. Kjo përmirëson potencialin për të kryer ngarkesa të rënda, si hips janë më të fortë se supet, dhe gjithashtu rrit gatishmërinë dhe ekuilibër, pasi rides ngarkesës afër qendrën e mbajtës së të masës.

Në kohët e lashta, çantë shpineështë përdorur si një mjet për të kryer lojë më të madh e gjahtarit dhe lloje të tjera të pre dhe si një mënyrë e transportit më të lehtë për materiale të tjera. Në rastet e gjuan më të mëdha, gjuetarët do të copëtoj pre e tyre dhe për të shpërndarë pjesët e kafshëve rreth, secili paketim të mishit në shumë mbështjellës dhe pastaj në qese të cilën ata të vendosura në të shpinë. Qese vetë do të jetë i përbërë nga fshehur kafshëve dhe lëkurë dhe sewn së bashku nga zorrët e kafshëve, të cilat do të jenë të endura së bashku fort për të bërë një material të guximshëm thread-si.


Ora Post: Apr-23-2016